Com cada any CCOO Catalunya i la fundació Cipriano García fan el seu homenatge particular a Salvador Seguí, conegut amb el sobrenom del Noi del Sucre. Representants del sindicat han fet una ofrena floral just al punt on va ser assassinat, a la confluència de la rambla del Raval -abans, carrer de la Cadena- amb el carrer de Sant Rafael, ara fa 96 anys.

placa Noi del Sucre Salvador Seguí

Un faristol recorda la figura del Noi del Sucre

En aquest espai de la ciutat l’Ajuntament ha inaugurat recentment un faristol commemoratiu on es recorda la història del Noi del Sucre. El líder sindicalista va ser assassinat el 10 de març del 1923 per pistolers del Sindicat Lliure (creat per la patronal) que volien matar dirigents obrers. Seguí va participar en la fundació de la CNT i va tenir un paper decisiu en la vaga de la Canadenca, que va paralitzar durant 43 dies Barcelona i va aconseguir que per primer cop a la història es reconegués la jornada de vuit hores.

Pacheco: “Els valors que defensava el Noi del Sucre estan vigents”

A l’homenatge d’aquest dilluns hi ha anat Javier Pacheco, secretari general de CCOO Catalunya, qui ha dit que “els valors que representaven aquests sindicalistes tenen vigència absoluta per construir un espai de contrapoder” dels treballadors per fer front a la “situació de desigualtats que vivim actualment”.