Òmnium Cultural denuncia que l’exdelegat del Govern espanyol, Enric Millo, va mentir en la seva declaració al Tribunal Suprem durant el judici del procés. “Millo ha demostrat la seva qualitat política i humana” ha sentenciat Marcel Mauri, vicepresident de l’entitat sobiranista, en referència al relat de violència que va fer l’ex-delegat del govern espanyol a Catalunya sobre la concentració davant del Departament d’Economia el 20 de setembre de 2017.

“L’ex-delegat del govern l’únic que ha fet és mentir sobre aquesta situació, però, al final, les seves pròpies mentides se li han girat en contra i, fins i tot, ha hagut d’esborrar algunes piulades davant d’aquesta manipulació flagrant que estava fent”, ha declarat Mauri.

Òmnium organitza una ‘botifarrada suprema’

Aquestes paraules s’emmarquen en la primera ‘botifarrada suprema’ organitzada per Òmnium Cultural. Una iniciativa que arriba aquest dissabte al Centre Moral i Cultural del Poblenou, emmarcada en la campanya Judici a la Democràcia.

Després que, en l‘interrogatori del fiscal Jaime Moreno a Jordi Cuixart, aquest li preguntés insistentment per les botifarres mencionades pel president d’Òmnium Cultural en un correu electrònic intern, l’entitat ha decidit, amb un to irònic, portar arreu de Catalunya diverses botifarrades. “Davant d’aquells que, fins i tot, posen en dubte les botifarrades, ja que les veuen com un acte de rebel·lió i sedició, en farem encara més”, ha sentenciat Marcel Mauri.

botifarrada

A més, des d’Òmnium, afirmen que aquest és només un dels actes previstos arreu del país mentre duri el judici. Volen continuar mobilitzant-se per “denunciar la vulneració de drets i la inexistència de proves que sostenen la rebel·lió i la sedició”.

L’acte ha arrencat amb una conversa debat sobre la vulneració de drets fonamentals amb Irene Escorihuela, directora de l’Observatori DESC i Marcel Mauri de los Ríos, vicepresident d’Òmnium Cultural.