vacuna covid

Tota la població major de 18 anys considerada de risc ja pot demanar cita per a la vacuna de la verola del mico a Catalunya a través del portal web vacunaverola.gencat.cat. Salut també ha habilitat un nou punt de vacunació contra la malaltia, també coneguda com a monkeypox, a la Fira de Barcelona. Funcionarà els set dies de la setmana en horari de matí i tarda per tal de facilitar la vaccinació de totes les persones que viuen a Catalunya.

A continuació, et detallem pas a pas com demanar cita per a la vacuna del mico a Catalunya i com funciona el portal web de Salut vacunaverola.gencat.cat .

Què necessito per demanar hora per a la vacuna de la verola del mico?

Si formes part d’un col·lectiu de risc davant la verola del mico, ja pots demanar hora per vacunar-te. Només has d’accedir al nou web de Salut vacunaverola.gencat.cat i introduir les teves dades persones. Hauràs de facilitar també el teu CIP, és a dir, el codi d’identificació personal que trobaràs a la teva targeta sanitària individual.

CIP targeta sanitaria

Qui pot demanar demanar hora per la vacuna de la verola?

Donat el nombre limitat de vaccins disponibles, Salut i la resta d’autoritats sanitàries han establert uns criteris per rebre la vacuna de la verola del mico:

  • Ser major de 18 anys.
  • No tenir administrat cap vacuna contra la verola del mico.
  • Tenir relacions considerades d’alt risc.
  • No haver passat la malaltia ni ser contacte estret recent.
  • No tenir símptomes compatibles amb la verola del mico.