Un altre revés a la propietat de l’edifici de Maignon, 6, al barri de la Salut. Després de declarar nul el desnonament del darrer veí que hi quedava amb un contracte de renda antiga, ara el districte de Gràcia ha denegat qualsevol permís d’obres per actuar a la finca, ja sigui de demolició o rehabilitació.

Fa dos anys que intenten enderrocar l’edifici

La promotora de la finca va demanar l’enderroc l’any 2018. L’Ajuntament el va desestimar, ja que hi havia constància que encara hi vivia una persona, el Francisco, i la propietat va presentar un recurs d’alçada.

El 19 de febrer del 2020, dia en què es va fixar i executar el desnonament del Francisco, els Serveis Jurídics del districte de Gràcia i la Direcció d’Habitatge van constatar que l’edifici ja estava buit i s’havia d’admetre el comunicat d’enderroc. Tot i això, des del districte de Gràcia asseguren que aquesta sol·licitud no va arribar a tirar endavant i el comunicat d’enderroc no va ser atorgat.

El permís d’enderroc s’ha desestimat

Ara, que s’ha declarat nul el desnonament del Francisco, el recurs d’alçada que havia presentat la promotora s’ha desestimat definitivament per part del districte de Gràcia. Per tant, no es pot enderrocar la finca. Segons el veïnat, però, s’ha malmès l’estructura de l’edifici i està inhabitable.

El Francisco Sánchez, veí del carrer de Maignon, 6, encara no ha pogut tornar a casa seva, tot i que el seu desnonament s’ha declarat nul. Aquest veí de 80 anys va ser desnonant el mes de febrer, després de 45 anys vivint en aquesta finca amb un contracte de renda antiga. Ell era l’únic inquilí que quedava, perquè la propietària del bloc, UPL Gràcia SL, pogués enderrocar l’edifici.

Reclamen el reallotjament del Francisco

Davant la nul·litat del desnonament i el fet que la promotora no aconsegueix la llicència d’enderroc, l’advocat del Francisco, Lluís Humet, reclama que es torni l’habitatge del Francisco en condicions d’habitabilitat i amb els serveis d’aigua, electricitat i gas connectats. De moment, però no hi ha cap resposta per part del jutjat i el Francisco encara no té on tornar i temporalment resideix a Madrid amb un familiar.