El torrent de la Carabassa és un dels pocs vestigis que queden a Horta-Guinardó dels espais per on passava l’aigua provinent de la muntanya per abastir els camps i la població fins al segle passat, però els darrers anys presentava un estat d’abandonament considerable.

Ara, un veí ha decidit posar fi a les pudors i la deixadesa d’aquest indret de la Font d’en Fargues condicionant-lo i fent-hi una intervenció artística que sorprèn molts dels veïns que passen per aquest punt a tocar del passeig de Maragall. Cada cop són més els curiosos que s’hi acosten també per l’efecte crida de les xarxes socials.

Missatges d’optimisme fets amb pedres

El veí de la zona Enrique Antonio Ainhoa explica que hi havia brutícia i que, fins i tot, els nens passaven més ràpid de camí a l’escola a causa de la pudor. Aficionat a l’art des de petit, va arribar de la República Dominicana a Barcelona fa 12 anys i en fa quatre que viu a Horta.

Enrique Antonio Ainhoa ha decorat l’espai amb missatges positius fets amb pedres. L’objectiu, segons afirma, ajudar les persones a passar aquesta època difícil a causa del coronavirus.  Fa un mes que treballa en aquesta iniciativa i cada dia va al torrent de la Carabassa per canviar els missatges.

Demana la voluntat

Ha disposat elements per recollir la voluntat dels veïns que vulguin col·laborar ja que, explica, ha invertit diners en material com fundes, bosses o escombres per dur a terme l’acció. Entén que la seva és una actuació efímera, però adverteix que segur que servirà per millorar l’espai. “Si l’Ajuntament decideix treure-ho això, que ho he fet sol, serà per millor i jo estaré content”, afirma Enrique Antonio Ainhoa. Mentre li deixin diu que continuarà tenint cura del torrent, situat a tocar de la masia de Can Fargas.