Participants a la concentració de l'ANC cremen imatges del rei Felip VI a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

L’Assemblea Nacional Catalana ha convocat aquest dijous al vespre la primera protesta per la visita que el rei Felip VI farà divendres a Barcelona per participar en l’entrega de premis de la Barcelona New Economy Week. La crida consisteix a cremar fotos del monarca a les places dels ajuntaments de les ciutats catalanes perquè l’entitat considera que Felip VI “és el màxim representant d’una institució corrupta, injusta i antidemocràtica”. A Barcelona, la crema de fotos del rei s’ha fet a la plaça de Sant Jaume.

Un centenar de persones s’han concentrat a la plaça amb fotografies de Felip VI. Amb crits de “Catalunya no té rei” i “Els borbons que tornin els milions“, a les 20 h han començat a cremar les fotos del monarca com a senyal de rebuig a la visita reial i han creat una foguera al mig de la plaça. La de Barcelona ha estat una de les 180 cremes de fotografies del rei que s’han fet a Catalunya.

Actes de protesta per la visita de Felip VI

A banda de la crema de fotos, les entitats sobiranistes han convocat diverses manifestacions també per a divendres al matí a l’entorn de l’Estació de França, on es farà l’acte d’entrega de premis. D’una banda, Òmnium Cultural farà una cadena humana des de l’Estació de França i fins a Colom. A aquesta convocatòria s’hi han sumat altres entitats i partits polítics. Els CDR també han convocat una manifestació just davant de l’estació i a través de Telegram s’ha fet una altra convocatòria a Parc de la Ciutadella.