Unes pilones amb cintes vermelles criden l’atenció cada matí a la cantonada amb Còrsega del passeig de Sant Joan. Encerclen les quatre cadires i dos bancs que hi ha en un racó del passeig. És la solució que han trobat a la residència Bon Repòs perquè els avis del centre puguin sortir a prendre l’aire sense por a contagiar-se: “Hem tirat pel dret”, diu Natàlia Pérez, treballadora social d’aquest centre privat.

Des de fa dues setmanes delimiten un espai a tocar del geriàtric i demanen la col·laboració de la gent que hi ha a la zona perquè l’alliberi: “Un cop els bancs estan buits, els encerclem, els desinfectem i portem els residents per torns“, explica Pérez.

Tot i que ja es permeten les visites dels familiars i també els passejos amb restriccions segons el centre, a la Bon Repòs han preferit limitar d’aquesta manera les sortides dels avis per evitar que la covid-19 torni a entrar a la residència. “És com una flaire d’aire fresc poder sortir a fora i que et toqui el sol i poder veure gent”, celebra una de les residents.

Eva Rios, fisioterapeuta de la Bon Repòs, explica que han mantingut converses amb l’Ajuntament i han fet instàncies per fer oficial l’ocupació dels bancs i cadires unes hores al dia: “Primer vam demanar d’instal·lar una carpa i ens van dir que no, després semblava que ens posarien unes tanques per delimitar els bancs, però tampoc”. Al centre, però, han decidit igualment delimitar l’espai per evitar que els avis seguin en bancs no desinfectats.

“Una zona privada per la residència”, defineix un dels avis que aquest dimecres al matí seia en una de les cadires. Segons les treballadores del centre, de moment no han tingut cap problema en demanar als qui seuen als bancs que s’aixequin per deixar espai durant unes hores als seus residents.