Les protestes per aturar el desnonament del Gimnàs Social Sant Pauprevist per al 20 gener de 2021— no s’aturen. Aquest dijous, la mobilització ha tingut format musical amb un concert que s’ha celebrat a la mateixa ronda de Sant Pau. Presentat per Brigitta Lamoure, l’acte ha comptat amb la participació de Mishima, Marina Rosell i Chipen entre d’altres.

El concert se suma al seguit de mobilitzacions que s’estan fent per salvar aquest espai del Raval, que fa una tasca social. Malgrat la seva situació,  el Sant Pau està actuant avui dia com a equipament per atendre persones vulnerables, en el marc de la crisi generada per la covid-19. Amb l’ajuda dels Serveis Socials de l’Ajuntament, el gimnàs ofereix menjar, dutxes i roba a les persones que en necessiten.

El contracte de lloguer de l’espai es va extingir l’1 de juliol i, des de llavors, la cooperativa encarregada del gimnàs ha intentat trobar-hi una solució, sense èxit, que hi impliqui l’Ajuntament. Ernest Morera,  membre de la cooperativa de Gimnàs Sant Pau diu que l’Ajuntament té un mandat per comprar-ho, però que si això no passa, “com a mínim el que ha de fer és arribar a un acord per un preu raonable”.

De fet, l’any 2018, el Ple de l’Ajuntament va aprovar una proposta per comprar l’edifici, amb la implicació de la Generalitat, a canvi que un privat construís habitatge públic damunt del gimnàs. Tot i això, encara no hi ha resposta. Fa menys d’una setmana, 400 persones van fer una cadena humana des del gimnàs fins a la plaça de Sant Jaume per reclamar una solució.