Una persona ha resultat ferida a l’ull en els incidents que s’han produït durant la jornada de la vaga general a la via Laietana. El noi ha rebut l’impacte del que, asseguren els testimonis, ha estat una pilota de goma disparada per la Policia Nacional. Segons ha informat el SEM, aquest divendres ha atès tres persones arreu de Catalunya per contusions oculars i una més per contusions facials. De fet, apunta el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), tots quatre ferits estan ingressats a l’hospital, pendents que cadascun dels centres hospitalaris en facin la valoració pertinent.

En aquesta via s’ha produït des del migdia una concentració espontània que ha estat paral·lela a la gran manifestació que ha aplegat més de mig milió de persones als Jardinets de Gràcia i al centre de Barcelona.

Dilluns, durant l’acció promoguda per Tsunami Democràtic a l’aeoroport del Prat, una altra persona va rebre l’impacte d’una pilota de goma. El noi, de 22 anys, va acabar perdent l’ull. Dimecres, durant els incidents que es van produir a la ciutat després de la manifestació convocada pels CDR, un altre noi en va resultar ferit. En aquest cas, el diagnòstic és de pèrdua d’agudesa visual.

60 assistències del SEM

Fins a la mitja nit, el Sistema d’Emergències Mèdiques ha atès 60 persones a Barcelona. D’aquests ciutadans, a 38 els han donat l’alta “in situ”, 20 han estat traslladats i dos encara estan sent atesos.