4.000 persones s’han concentrat aquest divendres a les portes de la Sagrada Família i n’han bloquejat l’entrada. Es tracta d’una convocatòria de Pícnic per la República, el mateix grup que fa uns dies també va ocupar l’estació de Sants, just abans que es conegués la sentència del procés.

La protesta s’ha desenvolupat de forma pacífica a l’entrada a la basílica pel carrer de la Marina i això ha impedit l’entrada dels visitants al temple. Els responsables de la Sagrada Família han explicat a betevé que han decidit tancar les portes per la “massiva afluència de gent” i que mantindran l’accés tancat durant tot el dia. A través de les xarxes socials han avisat als visitants que tornaran els diners de l’entrada a les persones que ho sol·licitin.

Tot i això, mentre ha durat l’acció de Pícnic per la República, les persones que es trobaven dins de la basílica han pogut sortir-ne sense problemes per la façana de la Passió.

Els manifestants han cridat consignes a favor dels presos independentistes i també han demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch. Després d’una hora i mitja, Pícnic per la República ha decidit desconvocar la protesta per afegir-se a les Marxes per la Llibertat.