El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha reconegut un “problema d’ordre públic” a la ciutat. En declaracions a betevé, Batlle ha fet una crida immediata perquè “tothom que no tingui res a veure amb els incidents se’n vagi cap a casa“, a resultes dels incidents d’aquest divendres a la tarda a la via Laietana. És el mecanisme que, ha explicat el responsable municipal de Seguretat, permetrà “aïllar els violents”.

Si bé el regidor Albert Batlle ha destacat dels incidents d’aquesta setmana que “des de dilluns estem veient coses que feia molt de temps que no es veien“, ha remarcat que “cap descontentament social justifica la violència”, una actitud que ha circumscrit només a “un grup de gent violenta que actua a la ciutat“, tot destacant l’actitud pacífica de “la immensa majoria de manifestants” que s’han citat aquest divendres a la ciutat, entre d’altres, a través de les Marxes per la Llibertat.

Sobre què podria passar aquest cap de setmana, Batlle ha dit que “no avancem esdeveniments”, i ha recordat que l’Ajuntament i la Generalitat estan en contacte permanent per coordinar tots els serveis públics, tant la seguretat, com les emergències, els sanitaris o els relatius al transport públic.