El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat que els Mossos d’Esquadra no tenen “cap connivència amb persones violentes d’extrema dreta”. Buch ho ha dit en una compareixença en què ha explicat el dispositiu policial d’aquest dijous a la nit, que va ser qüestionat per dirigents d’ERC. “L’estratègia no la marca el conseller sinó els dispositius policials”, ha remarcat.

Miquel Buch ha dit que l’objectiu dels Mossos d’Esquadra aquest dijous era vetllar per evitar enfrontaments entre dos grups antagònics d’ideologies contràries. El conseller ha explicat que, un cop dissolt el grup d’ultradreta, que va manifestar-se des de la plaça d’Artós fins a Balmes, és quan es va produir l’agressió a un jove. Segons Buch, els Mossos tenen una investigació en curs i ja hi ha persones identificades.

“Interlocutors entre els manifestants”

Després de fer-se viral les imatges captades per betevé en què un agent dels Mossos conversa amb un manifestant del grup d’ultradreta, Miquel Buch ha explicat que es tracta de la mediació que la policia catalana té amb tots els manifestants “independentment del que pensin”. “Les imatges es poden malinterpretar”, ha valorat el conseller, que ha destacat que “el contacte permanent amb els manifestants és i hi serà”.

Menys aldarulls, però més violència

El conseller ha assegurat que aquest dijous a la nit els aldarulls han anat a la baixa en nombre, però que “van augmentar en violència”. Segons Buch, un cop desconvocada la concentració dels CDR a Jardinets de Gràcia van aparèixer “grups violents” que van fer destrosses al mobiliari urbà. “Des d’Interior, del govern i els Mossos no es tolera ni es tolerarà grups violents que afecten la convivència i agredeixen persones”, ha sentenciat.

Els Mossos d’Esquadra van reconèixer aquest dijous a la nit en un comunicat que no tenien prou efectius i el conseller d’Interior ha recordat que hi ha agents ferits després de quatre dies d’activitat als carrers i que es van fer servir tots els agents disponibles.

Abans de la compareixença, el màxim responsable de la policia catalana s’ha reunit a la Generalitat amb el president català, Quim Torra; el vicepresident, Pere Aragonès, i altres consellers del govern.