L’alcaldessa, Ada Colau, ha dit que “les forces d’extrema dreta antidemocràtiques no són benvingudes a Barcelona” després que aquest dijous a la nit un jove ha estat apallissat per un grup d’ultres espanyolistes al carrer del Rosselló. Colau ho ha valorat després de la reunió del Centre de Coordinació d’Emergències de l’Ajuntament que ha presidit aquest divendres al matí.

Colau ha dit que li consta que els Mossos d’Esquadra tenen imatges de les agressions i espera que “no quedin impunes” i hi hagi detencions. L’alcaldessa ha afirmat que la manifestació d’extrema dreta “amb un caràcter molt violent que rebutgem des de Barcelona” va ser “la nota negativa” d’una tercera nit amb incidents, que “s’han reduït de forma substancial”. En concret, s’han cremat 60 contenidors, lluny dels 400 de dimecres a la nit.

Evita polemitzar amb Mossos

Després que el dispositiu dels Mossos d’Esquadra la nit de dijous hagi estat qüestionat, per dirigents d’ERC o fins i tot pel regidor Marc Serra (BComú), l’alcaldessa ha evitat la polèmica “per lleialtat institucional”. Colau ha explicat que va poder parlar amb el cap dels Mossos a la regió de Barcelona. Ha dit que el dispositiu tenia “una lògica”, que ha afegit que és Interior a qui toca explicar-la.

Recomanacions per moure’s per Barcelona

De cara a la jornada de vaga general, amb diverses mobilitzacions previstes, l’alcaldessa ha donat la benvinguda a qui vingui a manifestar-se a Barcelona de forma pacífica “com a ciutat democràtica”. “Que la gent pugui exercir els seus drets, els que vulguin fer vaga i els que no”, ha dit Colau, que ha demanat planificar els desplaçaments i prioritzar anar a peu, en bici o en metro.

L’alcaldessa ha agraït la feina de tots els serveis municipals (Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona, equips de neteja i Mobilitat…) i ha explicat que, malgrat la vaga, hi ha el 100 % de serveis actius i reforçats.