Llums i bola de discoteca

La Federació Catalana d’Associacions i d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha presentat aquest dilluns el recurs de reposició anunciat contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que manté les discoteques tancades per la crisi del coronavirus.

La Fecasarm ja va impugnar en els tribunals la decisió de la Generalitat de tancar les discoteques, però la justícia només els va donar la raó parcialment en deixar sense efecte les limitacions horàries en restaurants i sales de joc. En el seu recurs, la Federació al·lega que la Generalitat hauria d’haver aplicat la prohibició de l’obertura de discoteques en les regions sanitàries més afectades i no de manera uniforme en tot el territori. De la mateixa manera, defensa que la Generalitat no ha aportat tota la informació demanada pel TSJC així com que es faci una distinció per a les discoteques amb espais a l’aire lliure.

A banda del recurs de reposició, la Federació també demana al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que s’habilitin els dies inhàbils del mes d’agost per poder recuperar els perjudicis que, segons el secretari general de Fecasarm, s’està causant al sector i als seus treballadors.

Volen saber si les discoteques podran obrir divendres

La Federació també demana a la Generalitat de Catalunya que aclareixi si es prorrogarà el tancament de les discoteques i si podran obrir a partir del 7 d’agost. La prohibició va entrar en vigor el 25 de juliol i la vigència expira aquest divendres. Des del sector volen saber si s’allargarà la mesura també durant el mes d’agost per poder fer previsió i garantir la seguretat jurídica.

La Federació també insta la Generalitat a recuperar la taula de treball per acordar la desescalada en el sector de l’oci nocturn. Segons Fecasarm, a la proposta s’hi ha sumat l’Ajuntament de Barcelona.