El Govern espanyol ha posat a disposició de les comunitats autònomes l’app Radar Covid i, de fet, aquest 3 d’agost demanarà a totes les autonomies que comencin a implantar-la. Es tracta d’una aplicació mòbil que funciona mitjançant bluetooth capaç de rastrejar els contactes que cada usuari ha tingut per tal de tallar la cadena de contagis de coronavirus.

De fet, l’epidemiòleg Oriol Mitjà ha demanat a través d’un fil a Twitter que la Generalitat posi en marxa aquesta aplicació, ja que, segons assegura, el seu funcionament serà clau a l’hora de fer rastrejos. L’última paraula per autoritzar que es posi en marxa la tindrà la Generalitat i no l’Estat.

Ha donat bons resultats a La Gomera

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha emplaçat els presidents de les diferents comunitats que utilitzin aquesta aplicació després dels bons resultats que ha donat durant la seva primera prova pilot a l’illa de La Gomera. Ara s’ha sabut que aquest radar funciona i, per tant, ja està llesta per poder-se aplicar al conjunt del país. L’aplicació pot aconseguir calcular el doble contactes que els rastrejadors comuns.

Com funciona?

Quan descarreguem aquesta aplicació, el nostre telèfon automàticament detectarà els altres telèfons intel·ligents que s’hagin descarregat l’aplicació, sempre i quan tinguin el Bluetooth activat. D’aquesta manera, si una persona amb qui hem estat en contacte dona positiu per coronavirus, una alerta ens arribarà al nostre telèfon. A més, l’aplicació treballa amb l’anonimat de la persona així com amb la seva discreció, ja que les alertes s’envien sense especificar quan ni on es va produir el contagi.  L’aplicació encara està en desenvolupament.