Fa dues setmanes que no es permet el consum d’aliments i begudes en l’espai públic. Així ho diu la resolució del 17 de juliol del govern català per contenir l’augment de casos de la covid-19 a Barcelona i altres ciutats metropolitanes. Tot i això, a espais com el parc de la Ciutadella, els pícnics hi continuen sent molt habituals.

Desconeixement i poc control

Molts barcelonins encara desconeixen aquesta norma. La majoria d’usuaris del parc afirmen saber que no es poden consumir begudes alcohòliques, però no tenen tant clar que tampoc no es pugui menjar o consumir altres begudes. A més, destaquen que, aquest dissabte, a la tarda, la presència de policia al parc de la Ciutadella ha estat constant i no els han dit res: “La policia ha passat ja tres vegades pel nostre costat i no ens ha dit res, sense problemes”, diu un dels usuaris del parc.

Què diu la norma?

Concretament, sobre les reunions i trobades de caràcter social, la resolució diu que es prohibeixen les trobades i reunions de més de deu persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic. En aquest context, específica que en les reunions que concentrin fins a deu persones en espais públics no es permet el consum ni d’aliments ni de begudes.