La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha comparegut aquest dijous en acabar la conferència sectorial convocada conjuntament pels ministeris d’Educació i de Sanitat i en què hi han participat els consellers competents de les comunitats autònomes. En la conferència, s’ha parlat de com s’afronta l’inici del nou curs escolar i quines mesures sanitàries caldrà prendre per prevenir contagis de coronavirus. En la compareixença l’han acompanyat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra de Política Territorial, Carolina Darias.

La ministra d’educació Isabel Celaá ha explicat que durant la reunió s’ha acordat un document que inclou 29 mesures i cinc recomanacions. En l’acord s’estableix que es vol garantir l’activitat lectiva presencial almenys fins a 2n d’ESO. Celaá ha reafirmat que el proper curs els centres estaran oberts, amb serveis de menjador i de suport educatiu. Això sí, l’ús de la mascareta serà obligatori per a tots els alumnes més grans de sis anys i es prendrà la temperatura als alumnes cada dia.

La ministra també ha explicat que cada centre tindrà una persona referent per les qüestions relacionades amb el coronavirus i que s’intensificarà la desinfecció i la ventilació de les instal·lacions. També s’estableix que els principals criteris de seguretat seran el manteniment de la distància i el rentat de mans “freqüent i meticulós“. A més, està previst que es duguin a terme programes d’educació per la salut i d’informació a les famílies.

En aquesta reunió sectorial, en canvi, no s’han previst ajuts per les famílies dels alumnes que s’hagin d’aïllar per haver estat contactes estrets de casos positius de coronavirus. Tampoc s’han previst sancions per les famílies que optin per portar els seus fills a l’escola tot i tenir símptomes que puguin ser compatibles amb la covid-19.

En la reunió d’avui, en l’àmbit de salut, també s’ha pactat avançar la campanya de vacunació de la grip que es preveu que comenci la primera setmana d’octubre.

A Catalunya la Generalitat ja va anunciar que el curs començarà el 14 de setembre. A les aules, els alumnes de més de 12 anys hauran de portar mascaretes i les entrades i sortides del centre es faran esglaonades per evitar aglomeracions. A més, es faran 500.000 tests PCR a les escoles els primers dos mesos de classes.