Foment del Treball exigeix al Govern espanyol que reguli “amb la màxima celeritat” la normativa que regeixi l’absentisme laboral de treballadors que hagin de quedar-se a casa per tenir cura de fills confinats pel coronavirus. En un comunicat, la patronal pronostica que a partir de l’inici del curs escolar hi haurà un “elevat nivell d’absentisme” que afectarà “negativament en l’àmbit laboral i la productivitat de les empreses”. Per això, Foment del Treball insta l’executiu espanyol que la normativa “no suposi cap cost per a les empreses”.

La patronal catalana suggereix dues propostes perquè les empreses no n’assumeixin cap cost: una prestació de baixa per incapacitat temporal que assumeixi la Seguretat Social, o bé la creació d’un permís per a l’atenció i cura dels fills que estigui finançat pels pressupostos generals o a través dels fons europeus. En els dos casos, Foment destaca que les cotitzacions dels treballadors han d’estar incloses.

Foment considera que preservar “la màxima normalitat en el desenvolupament del curs escolar” i adoptar les mesures sanitàries i higièniques que contribueixin a contenir la covid-19 són “un tema essencial per a l’activitat econòmica i la seva progressiva recuperació”.