La Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona ha decidit fer un pas més contra l’ordenança de terrasses, impugnant-la davant la justícia. L’entitat, amb el suport d’una cinquantena de col·lectius, ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la normativa. També ho ha fet ECOM, un moviment associatiu integrat per organitzacions de persones amb discapacitat física. En els recursos, al·leguen que l’ordenança “incompleix normatives superiors d’accessibilitat i igualtat d’oportunitats, de contaminació acústica i ambiental i de procediment administratiu i participació ciutadana”.

Aquest dimarts les entitats han explicat que han exhaurit, després de més de dos anys, totes les vies de diàleg i negociació amb els grups municipals i el consistori. Qüestionen també si a l’Ajuntament hi “governen el lobbys econòmics”.

L’Ajuntament nega les acusacions

El govern municipal ha reaccionat a les acusacions de les entitats. L’alcaldessa Ada Colau ha negat que s’estigui vulnerant cap normativa estatal o europea i assegura que l’ordenança és legal.

Una ordenança polèmica

L’ordenació de les terrasses a la via pública ha estat una de les qüestions més polèmiques d’aquest mandat. Després d’intenses negociacions amb el Gremi de Restauració, ara fa un any el consistori va anunciar un acord que incloïa també la majoria dels grups municipals. Mesos més tard, el Ple va aprovar la nova normativa amb el vistiplau de totes les forces polítiques, excepte la CUP. Durant tot aquest procés, però, la FAVB sempre s’hi ha mostrat en contra. Considera que no s’ha escoltat la veu de les entitats veïnals.