La plataforma Clam per la Llibertat ha convocat una manifestació el 15 de desembre d’àmbit estatal, a les 13 h, davant del Tribunal Suprem, a Madrid, sota el lema “No hi ha justícia”. La intenció dels organitzadors és protestar contra els processos judicials oberts contra l’independentisme, rapers com Valtònyc o Pablo Hasel i humoristes, mentre que els acusats en els casos de La Manada, Nóos o Castor han quedat “impunes”.

En un manifest, els convocants denuncien que la justícia espanyola està en dubte perquè les resolucions del Tribunal Suprem, Constitucional i l’Audiència Nacional fan una interpretació abusiva de les lleis amb una “clara vulneració dels drets civils i polítics”. També han recordat el cas de les hipoteques com un indicador que fa dubtar de la neutralitat de la justícia espanyola.

A través de la pàgina web nohayjusticia.org, es promouen les adhesions a la marxa, tant de particulars com d’associacions i entitats. De moment, ja s’han adherit una setantena d’entitats d’onze comunitats autònomes mentre que el PDeCAT, ERC, CUP i Crida Nacional donaran suport a la protesta.

A la web també s’hi pot trobar informació i els contactes de les poblacions, com és el cas de Barcelona, que estan organitzant viatges en autocar per arribar a la capital de l’estat.

Una xarxa per contrarestar la justícia

La presidenta de la plataforma Clam per la Llibertat, Núria Camps, ha explicat que la manifestació del 15 de desembre és només “un punt d’inflexió”. La intenció és crear una xarxa per contrarestar aquella informació “falsa” que pugui sortir dels judicis contra el procés independentista: “Per exemple, mostrar imatges de les manifestacions on es pot veure que van ser completament pacífiques i no violentes”, ha dit.