detingut guàrdia civil

La Guàrdia Civil ha desarticulat una banda criminal, coneguda com el Clan dels Balcans, que es dedicava a entrar grans quantitats de cocaïna provinents de l’Amèrica del Sud pel port de Barcelona. Al llarg de l’operació, que s’ha fet en dues fases, s’han detingut 24 persones, entre les quals hi ha dos estibadors que, aprofitant la seva posició laboral dins el port, facilitaven els enviaments de cocaïna i l’entrega en contenidors a la branca d’aquesta organització que es va desarticular en la primera fase del dispositiu de la Guàrdia Civil.

Entre els arrestats, hi ha qui es considera el representant de la banda desarticulada al sud d’Europa. Es tracta d’un home que controlava bona part de les negociacions transnacionals. De fet, l’organització el va envair a Colòmbia per aconseguir i establir contacte directe amb els proveïdors de substàncies estupefaents i des de Barcelona controlava les entrades de cocaïna en territori europeu. A la ciutat, segons la policia, tenia una vida de luxe: pagava lloguers de més de 5.000 euros al mes, disposava de cotxes de lloguer de gamma alta i visitava de forma habitual els principals casinos.

La Guàrdia Civil dona per desarticulada aquesta organització criminal dedicada al tràfic de drogues a gran escala i al blanqueig de capital a Catalunya. A banda dels 24 detinguts, s’han intervingut 10 quilos d’MDMA, més de 500.000 euros en efectiu, dues armes de foc, 35 vehicles de gamma alta, documentació sobre comunicacions, enviaments de contenidors i de material electrònic.