Les infermeres i els infermers estan farts que se’ls representi com el que no són: una professió que exerceix supeditada a d’altres del camp de la sanitat, totalment feminitzada, sense competències pròpies i, fins i tot, vinculada a imatges molt allunyades de la realitat com les còfies o les minifaldilles. I la manera que han trobat de fer-ho és creant el primer Banc d’Imatges Infermeres (BII) d’accés lliure.

El projecte, que s’ha presentat aquest dilluns, l’impulsa el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) i vol arribar a recollir més de 3.000 imatges. Els fotoperiodistes Àngel García i Ariadna Creus són els encarregats d’elaborar-lo i de poder oferir aquesta imatge “real” de la professió. De moment, ja han començat a treballar en alguns centres sanitaris com l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau o el Centre d’Atenció Primària CIS Cotxeres, però en properes fases està previst que hi participin els principals equipaments i institucions de l’àmbit de la salut de la demarcació de Barcelona.

primer banc imatges infermeres
Autors: Ariadna Creus i Ángel García (Banc Imatges Infermeres)

El Banc d’Imatges Infermeres vol posar fi als estereotips que, diuen, segueixen “patint”. El COIB asseguren que la “gran evolució” que ha experimentat aquesta professió en els darrers anys no s’ha vist reflectida en un canvi en la imatge que s’ofereix d’ells a la societat. Les primers fotografies es poden consultar a Flickr (@bancimatgesinfermer) i a Instagram (@bancimatgesinfermeres) i han comptat amb la participació de més de 600 persones.