L’Associació de Veïns i Comissió de Festes del Barri del Farró ha rebut una de les 25 Medalles d’Honor de Barcelona per la seva trajectòria de sis anys, des que es va renovar la junta. L’entitat ha dinamitzat el barri del Farró amb un calendari de festes, on s’han consolidat activitats com ara la recollida de joguines per la nit de Reis, la festa major, Sant Ponç o la Mostra Solidària d’Entitats, una fira que va començar amb una desena de parades i ara en té una cinquantena. A més, fan tasca social: formen part del Projecte Radars i promouen la iniciativa per al bus del barri, a part d’editar la revista ‘Coses del Farró’.

La lluita per Vil·la Urània

L’associació ha lluitat perquè Vil·la Urània es converteixi en el centre cívic que és ara i ha defensat el bar de l’equipament, situat a la que era la casa de Comas i Solà, tal com demanaven els veïns. Un cop aconseguit el centre cívic, va impulsar una associació d’entitats que cogestiona l’equipament. Tot i que ara tenen una gestió compartida, voldrien fer un pas més amb una gestió cívica des de l’entitat.

Un futur més pacífic

Un dels reptes de futur és aconseguir un barri més per als veïns i menys per als vehicles, pacificant els carrers i les places del Farró. Volen que les places deixin de ser cruïlles de cotxes per passar a ser espais de trobada segurs i poder ser llocs on els nens del barri puguin jugar.