Després de 30 anys dins del Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau, el Banc de Sang del centre hospitalari estrena instal·lacions més àmplies -amb 400 metres quadrats- i modernes. També una nova ubicació amb una entrada directa des del carrer de Sant Quintí i dins del nou edifici de recerca de l’hospital. Els responsables del Banc de Sang i Teixits esperen que el nou espai ajudi a incrementar el nombre de donacions i aprofiten l’estrena per fer una crida de cara al Nadal, una de les èpoques de l’any en què més baixen.

El Banc de Sang de Sant Pau, renovat

S’han redistribuït els espais i modernitzat el mobiliari del Banc de Sang i Teixits Sant Pau, que inaugura noves instal·lacions. Tot i això, el més interessant és que estrena una nova ubicació. Ha estat durant tres dècades dins el Recinte Modernista, però ara s’hi pot accedir directament des del carrer. Concretament se situa al carrer de Sant Quintí, just per sota de l’entrada principal de l’Hospital de Sant Pau i de les Urgències. La ubicació també és interessant perquè l’àrea de donació està al costat de l’àrea de transfusió.

10.000 donacions l’any

El Banc de Sang de Sant Pau suma més de 10 mil donacions a l’any. Els responsables de l’espai esperen incrementar el nombre amb aquestes instal·lacions noves. Aprofiten la inauguració com a altaveu per recordar la importància de donar sang durant tot l’any. Recorden que qualsevol moment és important i que cada persona pot fer unes dues o tres donacions a l’any. Això és important, expliquen, sobretot pensant en els mesos en què més baixen les reserves. Precisament, Nadal és un d’aquests instants complicats a causa de les vacances, els compromisos típics de l’època o per culpa del virus de la grip.