L’anunci que l’Ajuntament de Barcelona es prepara per reduir els horaris de terrasses als punts amb més soroll nocturn ha estat molt ben rebut per la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB). La plataforma veïnal no només ho veu amb bons ulls, sinó que és una mesura que reclama fa temps i que considera que caldria ampliar a altres punts negres de la ciutat. També ha estat molt crítica amb el Gremi de Restauradors i li recorda que els sonòmetres han confirmat que “hi ha un problema evident: veïns que no poden dormir”.

El vocal de la FAVB, Pere Mariné, ha recordat que quan es va aprovar la nova ordenança de terrasses la reducció de l’horari és una de les al·legacions que hi van presentar. Per això, considera encertada la mesura però remarca que caldria ampliar-la perquè hi ha més zones que tenen aquest problema de soroll nocturn per culpa de les terrasses.

Per descomptat que ens sembla una mesura necessària perquè hi ha un problema evident: hi ha veïns que no poden dormir. S’han posat sonòmetres i s’ha verificat
Pere Mariné, vocal de la FAVB

“No només són els horaris”

La FAVB també recorda que no tot depèn dels horaris: “És un tema clau, però no l’única mesura”. En aquest sentit, diu que també cal que els locals compleixin la legalitat i respectin la llicència que tenen. “No és el mateix quatre taules que 10”, subratlla Mariné.

Crítiques al Gremi de Restauració

En l’altre extrem, el Gremi de Restauració no només rebutja frontalment la mesura sinó que hi veu directament “una declaració de guerra”, unes declaracions que no han agradat gens a Mariné, que considera que parlar en aquests termes “està fora de lloc”. Per això, ha reclamat als restauradors que expliquin què farien per garantir el descans veïnal.

Quan es tracta d’ampliar l’horari i fer més xivarri els restauradors no hi veuen cap problema, però quan es volen reduir horaris és una declaració de guerra. Aquesta és una mesura necessària que s’ha d’ajustar
Pere Mariné, vocal de la FAVB