L’Ajuntament de Barcelona ha recordat aquest migdia Miguel Ángel Blanco, el regidor basc assassinat per ETA ara fa 25 anys. Ho ha fet amb un minut de silenci a la plaça de Sant Jaume, en un acte presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, juntament amb el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, Janet Sanz i Albert Batlle. També hi han participat representants de tots els grups municipals: ERC, Ciutadans, PP, Valents i Junts.

L’Ajuntament ha convocat el minut de silenci “per totes les víctimes del terrorisme” i l’acte també s’ha repetit davant les diferents seus dels districtes.

El segrest i l’assassinat de Miguel Ángel Blanco quan només tenia 29 anys, es va produir l’estiu del 1997. El 10 de juliol d’aquell any Blanco, regidor del PP d’Ermua, va ser segrestat per ETA. Las banda terrorista va donar un ultimàtum: si l’estat no acostava tots els presos d’ETA al País Basc, l’assassinarien. Al regidor li van disparar dos trets al cap el 12 de juliol i finalment va morir a l’hospital la matinada del 13.

El seu assassinat va provocar concentracions de rebuig arreu d’Espanya. A Barcelona, la protesta també va ser multitudinària.