vacuna ràbia gossos gats catalunya

L’Ajuntament ha abandonat la idea de fer un carnet cívic que permeti als qui tenen gossos passejar-los deslligats en les zones d’ús compartit, uns espais encara pendents de crear-se. El carnet és un requisit que es preveu a l’Ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d’animals, però el consistori l’ha descartat per la complexitat administrativa que suposa.

Eliminar els carnets cívics per desplegar els 73 espais compartits

L’objectiu és que els gossos vagin lligats al carrer i puguin deslligar-se en les 73 zones d’ús compartit que s’han de crear el 2023, una a cada barri de Barcelona. Per fer servir aquests espais, la normativa estipula que cal un carnet de tinença cívica responsable. Ara bé, el consistori ha descartat desplegar aquest document “per la complexitat administrativa i la dificultat de fer-ne un control perquè sigui eficaç”. Ho ha explicat la tercera tinenta d’alcalde, Laia Bonet, a la Comissió de Presidència municipal, en què s’ha fet l’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança. De fet, la síndica de greuges anterior va concloure que el carnet no tenia una eficàcia demostrada per afavorir la convivència.

Fi de la moratòria per portar lligats els gossos al carrer

Fins ara, la creació dels espais d’ús compartit, que permetran passejar deslligats els gossos dins d’uns horaris establerts, no es podia desplegar si no es feien abans els carnets cívics. Per això, amb l’eliminació del requisit es vol desbloquejar el desplegament de la norma. Quan s’hagin creat els espais, s’acabarà la moratòria que fa set anys que s’allarga sobre l’obligació de portar els animals lligats al carrer, excepte si són gossos potencialment perillosos, que han d’anar lligats i amb morrió. L’Ajuntament té identificats 180.000 gossos a Barcelona.