L’Ajuntament de Barcelona treballa per reduir els horaris de les terrasses en alguns dels 11 punts de Barcelona amb més soroll a les nits, que s’han confirmat a través dels sonòmetres. El consistori no ha avançat en quins carrers s’aplicaria la mesura, que es podria aplicar aquest mateix estiu, a l’agost. Els diferents districtes on s’ubiquen aquests 11 punts ja estan elaborant els plans d’actuació, que inclouen també altres mesures, i els més avançats es podrien anunciar “els propers dies o setmanes”.

El consistori ha detectat que a partir 23 h és quan habitualment deixen de complir els límits de soroll permesos i, per tant, es planteja avançar l’horari de tancament de les terrasses per poder garantir el descans dels veïns.

Les primeres mesures, al juliol

L’Ajuntament preveu que algunes de les mesures dels plans es podran implantar de forma immediata, aquest mateix juliol. Per exemple, les campanyes de comunicació o la presència de mediadors al carrer. També incrementar la presència d’agents de la Guàrdia Urbana en alguns d’aquests punts, inspeccions sobre el compliment dels horaris dels establiments de restauració o avançar els horaris de la neteja.

En canvi, la modificació de l’horari de les terrasses suposa un tràmit administratiu més llarg. Això, segons Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, pot suposar que la mesura no s’apliqui “fins ben entrat l’agost”. “Si arribem a tocar temes de canvis d’horaris ho hem d’anunciar, ho hem de notificar, hi ha un període d’audiència pública, s’han de resoldre unes al·legacions, i s’ha d’actuar”, explica.

Actuacions urgents als 11 punts amb més soroll

Sigui més aviat o més tard, en funció del tipus de mesura, el que sí que ha assegurat Badia és que s’actuarà en tots i cadascun dels 11 punts amb més soroll de la ciutat. “Són molts pocs punts, però tots són urgents”, ha assegurat. Els sonòmetres han detectat que en tots els punts s’han superat de forma continuada els límits permesos en tres decibels, i en alguns casos s’han produït pics de fins a sis o set decibels per sobre.