La FAVB ha fet públiques aquest dimarts les al·legacions que ha presentat contra la nova ordenança de terrasses, aprovada inicialment per la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona. El text regularitza les ampliacions de terrasses que s’han fet a la calçada durant la pandèmia, fet que a parer de la Federació d’Associacions de Veïns suposa “duplicar el nombre de terrasses respecte a les que hi havia el 2019”. Ho ha explicat el membre de la FAVB Pere Mariné.

En aquest sentit, l’entitat critica que “havíem entès que la idea era traslladar les terrasses de les voreres a la calçada” per donar més espai lliure per als vianants, però que el text aprovat inicialment “no diu això, sinó que serà compatible tenir terrasses als dos llocs”. Això, al parer de la FAVB, suposa una barra lliure perquè tots els restauradors puguin mutiplicar per dos, potencialment, les terrasses actuals. “És un error”, ha sentenciat Mariné.

Fonts municipals han explicat a betevé que s’estudiarà cada terrassa cas per cas més enllà del que digui la normativa, per veure si els dos tipus de terrassa (a vorera i calçada) són compatibles.

Últim dia per presentar al·legacions

La FAVB ha explicat les seves queixes sobre la modificació de l’ordenança de terrasses l’últim dia del termini per poder-hi presentar al·legacions. Més enllà de demanar la incompatibilitat de tenir taules a la calçada i a la vorera, l’entitat veïnal també ha demanat que s’escurci l’horari de les terrasses (fins a les 22 h els laborables i fins a les 23 h els festius), que les terrasses a la calçada ocupin com a molt un 20 % de l’espai per a l’aparcament de cotxes i que no se n’instal·lin als xamfrans.

El termini per presentar al·legacions acaba aquest mateix dimarts, 9 de novembre. A partir d’aleshores, l’Ajuntament haurà d’estudiar les esmenes presentades per partits i entitats, i estimar-les o rebutjar-les. L’aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança de terrasses per a l’any 2022 s’ha de produir al plenari municipal del mes de desembre.