Des que van desallotjar-los fa gairebé un mes, els sis joves que vivien a l’antic camp de futbol de la Damm, al barri de Porta, deambulen sense rumb pels voltants de la seu del districte de Nou Barris. La majoria dormen ara al carrer ─a tocar de l’alberg per a persones sense llar de la plaça Major─ i, sentencien, en pitjors condicions que als vestidors en desús del camp, on s’aixoplugaven des de feia uns dos anys.

Un dels nois, que vol mantenir-se en l’anonimat, ha explicat a betevé que, tot i ser un lloc precari, a l’espai de la Damm tenien independència i podien dedicar-se a la ferralla, l’única activitat que els permet reunir ingressos perquè no tenen papers. “Allà teníem habitació, una cuina, un llit, un espai on deixar les coses… no és el mateix que estar al carrer“, narra el jove al costat de tres companys.

Escridassada al regidor de Nou Barris

La Guàrdia Urbana va expulsar-los dels vestidors el 20 de juny de bon matí i, critiquen, amb presses, de males maneres i tan sols amb l’oferta de l’alberg per a sensesostre com a lloc on viure. Acompanyats del Sindicat d’Habitatge de Nou Barris, aquest dimarts van demanar explicacions per tot plegat a l’Ajuntament ─propietari del solar de la Damm─ i van escridassar el regidor Xavier Marcé a l’audiència pública del districte.

En la cita, el col·lectiu pel dret a l’habitatge va denunciar de nou que els van fer fora pràcticament sense avís i que el desallotjament es va executar sense cap projecte a curt termini per al camp, en desús des de fa 10 anys. A més, van recordar que l’alberg no és una alternativa digne per a ells. Marcé es va defensar: “Nosaltres hem assegurat una solució. No és la desitjada, segur. En tot cas, els mecanismes públics que hi ha s’han posat en marxa”.