Un grup de famílies afectades per la manca de places de P3 al segon cicle d’educació infantil s’han reunit aquest dimarts a la tarda amb responsables del Consorci d’Educació de Barcelona. Aquest grup de mares i pares es van constituir dijous passat amb el nom de Plataforma Proeducació Pública de Proximitat. Prèviament a la trobada, les famílies han fet una concentració davant de l’edifici del Consorci. Demanen a les institucions una solució no només de la situació actual, sinó també una planificació a llarg termini. De fet, les 200 persones que, asseguren, formen part de la plataforma creada recentment no són només famílies que s’han quedat sense plaça de P3 el curs vinent, sinó que també la integren altres persones preocupades per aquesta problemàtica.

La Plataforma Proeducació Pública i de Proximitat també ha fet entrega d’un manifest al Consorci. No volen que la solució que es plantegi sigui una ampliació de ràtios d’alumnes per classe o la creació de “nous bolets” o grups nous en una escola, sinó que demanen una aposta real per l’educació pública. També rebutgen derivacions a l’escola concertada de famílies que havien sol·licitat una plaça a la pública.

En la reunió les famílies s’han reunit amb Mercè Massa, gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, Clara Balaguer, coordinadora territorial, i Rosa Artigal, directora d’acció educativa. Després de la trobada les famílies han valorat positivament que el consorci les hagi volgut rebre. Tot i així, consideren que no hi ha una voluntat clara per part d’aquesta institució per decidir amb les famílies. Asseguren que el Consorci els ha explicat que han fet una simulació de distribució de places augmentat ràtios i creant bolets i que a partir d’ara faran reunions als barris per explicar-ho. Les famílies també es queixen que malgrat que el Consorci els ha garantit una plaça pública per a tothom no asseguren la proximitat al domicili.

Concentració de famílies afectades per la manca de places de P3 davant del Consorci d'Educació de Barcelona