La Noemí Font és mare d’una nena amb espina bífida i fa uns mesos va explicar al programa ‘bàsics‘, de betevé, que volia promoure una cursa adaptada per a infants amb mobilitat reduïda. I, finalment, ho ha aconseguit. La primera serà el 14 d’agost en el marc de les Festes de Sant Roc. Però la cosa no queda aquí: es faran dues curses més: una a l’octubre, a les Festes de l’Eixample Esquerre, i una altra al desembre, a la festivitat de Sant Andreu.

Aquests dies, la Noemí va molt enfeinada preparant tots els detalls. La competició ja té un format definit que permetrà als participants escollir, en funció de les seves capacitats, la llargada del recorregut, amb un màxim de 40 metres. “S’han de plantejar als nens reptes que puguin aconseguir“, afirma.

Una cursa només per a ells

Precisament, la Noemí explica que volia una cursa que estigués perfectament delimitada i que permetés a aquests petits esportistes afrontar el repte. L’Ajuntament de Barcelona, diu, “ens havia comentat que els infants com l’Emma podien participar en la cursa de la Mercè adaptada“. Aquest, però, no era el format de competició que considera més adequat ja que, apunta, el recorregut és de 2 quilòmetres.