Arriben les 432 Festes de Sant Roc a la plaça Nova, un dels patrons de la ciutat i protector contra pestes i epidèmies. Com la del coronavirus, que encara segueix marcant els actes festius i populars. Les restriccions van impedir-ne la celebració del 2020, i aquest any tampoc no s’han pogut fer els balls i cercaviles, però s’han organitzat activitats tradicionals i concerts amb aforament limitat.

El tret de sortida a la festa ha estat amb ‘En Cu-cut dalt del ruc’, amb els capgrossos de la plaça Nova i el Cu-cut muntant un ase. També hi han actuat els grallers La Pessigolla. Però l’inici oficial de les festes ha estat la hissada de la bandera heràldica de Sant Roc, que aquest any han fet farmacèutiques del barri, en un temps convuls per la pandèmia. Sardanes, cucanya i música han estat la resta d’ingredients de benvinguda a les festes.

Sant Roc, amb les tradicions i l’esport

La tradició i l’esport es donen la mà en aquesta edició de les festes de la plaça Nova. S’hi celebra la primera cursa inclusiva, iniciativa de la Noemí Font, mare d’una nena amb espina bífida. L’objectiu de la marxa és conscienciar sobre la importància de fomentar l’esport sense discriminar per la condició física o de salut. La Noemí ha aconseguit, gràcies al suport del teixiu associatiu, organitzar la prova esportiva en què hi participaran una vintena d’infants i personal sanitari.