L’abril del 2021 l’Ajuntament va aprovar el Pla especial urbanístic per a la regulació de l’equipament de Can Ripoll —a Madrazo amb Alfons XII—, que havia de permetre convertir-lo en una residència per a gent gran. Els veïns de Sant Gervasi – Galvany ho van celebrar perquè això suposava la fi de dues dècades de deixadesa a la finca del costat, però un any i mig més tard, tot segueix exactament igual. De moment la propietat Nuñez i Navarro no té previst tirar endavant el projecte i això desespera els veïns, que veuen com aquest tema s’eternitza i reclamen un manteniment periòdic per evitar plagues.

Demanen una neteja a fons i manteniment periòdic

L’edifici, que està en desús des del 2003, es tirarà a terra per construir-hi una nova residència privada de 50 places per a gent gran. De fet, tot l’interior està enderrocat per evitar-hi més ocupacions. La propietat ha netejat el solar després que el districte li requerís i s’ha compromès a fer-hi un manteniment periòdic fins que s’executi l’obra.

Tot i això, els veïns consideren que no s’està fent prou: primer volen una neteja a fons i després manteniment periòdic, no intervencions puntuals com s’està fent, diuen. “La brutícia que hi ha acumulada de tots aquests 20 anys és immensa. Tot això origina que ara últimament hi hagi moltes rates, moltes queixes dels veïns de l’entorn també, i després la gent llança coses dins la finca”, explica Andrés Tigero, veí que viu a la finca contigua a Can Ripoll i que s’ha vist afectat per la presència de rates en aquesta finca abandonada. De moment, la propietat no ha sol·licitat cap llicència, ni d’enderroc ni per a obres.

Un edifici llargament reivindicat pels veïns

La finca de Can Ripoll ha estat un dels objectius de les associacions de veïns de la zona durant molts anys, i de fet, el 2014 gairebé va passar a mans municipals. Al final però, la permuta que havia de fer que Can Ripoll passés a ser de propietat del consistori, no va tirar endavant i Sant Gervasi Sud es va quedar sense aquest equipament. Per això els veïns demanen que almenys algunes de les 50 places de la residència privada siguin públiques.