area jocs esllavissades sant cugat

Fa un any es van iniciar els treballs per crear un nou parc infantil al carrer de Sant Cugat però de seguida es van haver d’aturar de manera temporal per risc d’esllavissades. S’havia detectat que en aquest cul de sac muntanyós del barri de la Salut, rodejat de propietats privades, alguns dels murs de la part superior del desnivell estaven en mal estat. Ara s’han reprès les obres, afegint-hi proteccions per garantir-ne l’estabilitat.

area jocs esllavissades sant cugat

Tanques perimetrals asseguraran el nou espai

Una de les mesures que s’ha pres ha estat afegir en el projecte proteccions verticals i perimetrals a l’àrea de jocs per evitar el despreniment de terra i pedres un cop entri en funcionament. Seran en total 216 m2, on els infants podran gaudir d’un gronxador, un balancí i una cabanya en un tancat amb bancs d’estada, arbustos i plantes enfiladisses. Hi haurà també nou mobiliari i enllumenat. Alhora suposa un guany per al veïnat en general, ja que una zona en desús, descuidada i que no era accessible passarà a ser nou espai amable i segur.

area jocs esllavissades sant cugat

Ubicada al final del carrer de Sant Cugat, entre els carrers de Larrard i de Sant Josep de la Muntanya, la nova àrea està finançada amb el retorn de la taxa turística del Parc Güell. Ara els infants en podran treure profit, ja que es troba a tocar de l’Escola Jesuïtes Gràcia – Col·legi Kostka i a prop d’altres centres educatius.