Foto: Vicente Zambrano

La Llibreria Pompeia, el Museu Marítim de Barcelona i Juli Capella rebran el reconeixement de Ramblistes d’Honor 2022. L’entrega dels premis es farà el proper 24 d’octubre a la tarda, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Amics de la Rambla organitza els premis des de fa 61 anys i ha triat aquests tres noms perquè contribueixin, amb la seva activitat i esforç, a millorar, difondre i divulgar el prestigi de la Rambla.

La Llibreria Pompeia, establiment centenari

El jurat ha decidit que la Llibreria Pompeia rebi el reconeixement en l’any del seu centenari. L’establiment es va fundar el 1922 al número 5 del carrer del Cardenal Casañas. Tres generacions de la família han subministrat llibres i objectes de papereria als veïns i comerciants del Gòtic i de la Rambla i, actualment, és la Maria Montserrat Martí qui regenta la botiga. El futur del negoci està garantit perquè el local és de propietat i per la voluntat del nebot de la Maria de continuar amb la nissaga.


Museu Marítim de Barcelona

El Museu Marítim de Barcelona rebrà el guardó pel seu “paper fonamental per a la difusió de la cultura marítima a Barcelona i la seva vinculació i generositat amb les entitats del barri”, segons el jurat. L’equipament, situat a les Drassanes Reials, és un espai dedicat a la construcció naval entre el segle XIII i el XVIII.

Juli Capella, arquitecte

Enguany, l’arquitecte Juli Capella també rebrà el premi. El jurat l’ha triat per “la seva gran trajectòria professional, el seu mestratge i el seu compromís crític amb la ciutat”. Capella va ser president del FAD –Foment de les Arts i el Disseny—, promotor de l’Any del Disseny el 2003 i membre del Consell de la Cultura i de les Arts de la Generalitat de Catalunya. El 2000 va ser guardonat amb una menció honorífica en els premis nacionals de disseny que atorga el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i la Fundació BCD.

L’any passat van rebre els premis Marta Almirall, el cinema Maldà i el restaurant Los Caracoles.