La selectivitat d’aquest 2020 ja té data definitiva. Serà del 7 al 10 de juliol i es farà amb franges horàries per garantir la distància social entre alumnes. La crisi sanitària del coronavirus ha fet que els alumnes que s’hi presenten hagin hagut d’estudiar des de casa, sense poder assistir presencialment a les classes de repàs. Els centres i els professors de cada assignatura han organitzat les classes de repàs telemàtiques, però segons els alumnes en molts casos el nombre de trobades ha estat insuficient.

Organització desigual de les classes telemàtiques

Cada professor de cada assignatura ha gestionat la preparació dels alumnes de cara a les PAU. Alguns alumnes com la Marina, de l’Institut Manuel de Cabanyes, diu que en alguns casos els professors només resolen dubtes però no fan classes magistrals de repàs del temari, com haurien fet a l’aula. Considera que, en el seu cas, hauria necessitat més tutorització perquè necessita pressió dels professors per concentrar-se.

Classes telemàtiques que coincideixen presencials

L’Anna, de l’Institut Infanta Isabel d’Aragó, explica que en el seu centre la preparació es fa tres dies de forma telemàtica i dos dies de forma presencial. Això fa que moltes vegades els coincideixin les classes i hagin de triar quina segueixen.

La covid-19 i les mesures de prevenció que cal respectar han ocasionat entrebancs als estudiants. No pot assistir a classe cap alumne que hagi estat en contacte amb alguna persona positiva per coronavirus en els darrers 14 dies. I pel que fa als professors, si són majors de 60 anys poden optar pel teletreball.

La pandèmia reforça el treball i l’organització en grup

Entre els companys s’han organitzat per endreçar el temari i ajudar-se els uns als altres a mantenir un horari d’estudi. Diuen que estan una mica espantats i que van més insegurs del que anirien si la preparació fos a l’aula repassant tot el temari. Tot i això, els alumnes són optimistes i valoren positivament la possibilitat de fer la selectivitat al juliol i no al setembre com s’havia estudiat.