María Luisa Fernández, Celia Burrell i Aida Varela han ideat una polsera amb un sensor per detectar els diversos nivells de contaminació atmosfèrica, que informa l’usuari mitjançant una vibració que els nivells d’aire són perjudicials. “Es pot personalitzar, no és el mateix si tu tens bronquitis, asma o una malaltia cardiopulmonar. Funcionarà de manera diferent i t’avisarà de diferents tipus de contaminació”, explica Varela.

El braçalet està pensat per connectar-se a una aplicació de telèfon mòbil que faci recomanacions a l’usuari, acumuli informació de la contaminació a la qual ha estat exposat, i també pugui compartir aquest historial amb el metge. La polsera està dirigida a persones amb malalties respiratòries i a d’altres que no en tenen però que volen conscienciar-se sobre pol·lució.

Dels Salesians, a Silicon Valley

El concurs Repte Emprèn de La Caixa portarà les impulsores a un viatge formatiu a empreses i universitats de Silicon Valley. El Green Breath és l’únic projecte català dels cinc que viatjaran als Estats Units, on treballaran per millorar i ampliar el seu projecte, que esperen poder tirar endavant a la incubadora de projectes emprenedors de La Caixa.