La 4ª edició de la RoboCAT celebrarà aquest dissabte el campionat de classificació de Barcelona a la St Peter’s School, a Pedralbes. Hi participaran 51 equips, més del doble dels que ho van fer l’any passat. “L’important és l’èxit de l’aprenentatge, l’èxit de les pròpies escoles per empoderar-se i formar part del projecte”, valora Guillem Martínez, president RoboCAT.

Robòtica per a tothom

La RoboCAT és una competició escolar que pretén fomentar l’accés a una robòtica lliure i accessible. Per això, a diferència d’altres competicions escolars de robòtica, dona total llibertat als participants per escollir els materials o llenguatges de programació que vulguin utilitzar. “El valor més important és que no ens posen cap límit ni de plataforma ni alhora de poder combinar diferents elements: aquí podem posar peces impreses amb 3D, podem incloure electrònica Arduino, etc.”, valora Joan Josep Mauri, professor de robòtica de la St Peter’s School, que a més d’acollir el campiona també hi participarà.

Conèixer Catalunya

Cada edició de la RoboCAT gira entorna a un eix temàtic que tingui relació amb un element del patrimoni cultural, natural o artístic de Catalunya. Així, mentre que l’any passat es va voler posar en valor la comarca de la Garrotxa, recreant en el taulell elements com la Fageda d’en Jordà o el Pont de Besalú, aquest any es rememoren les revoltes dels pagesos de remença, del segle XV. En cada partida els robots disputaran una batalla on es llençaran taps de suro a mode de projectils. Així recrearan, de manera simbòlica,  una guerra entre la noblesa i la pagesia. Cada partida la guanyarà l’equip que en acabar hagi aconseguit llençar més taps de suro al camp contrari.

Guanyar coneixement

Els equips que demostrin tenir els millors robots es classificaran per la final de la RoboCAT que se celebrarà a Platja d’Aro l’11 de maig. Els guanyadors de la competició podran gaudir d’experiències tecnològiques que els permetin seguir ampliant els seus coneixements.