25 estudiants d’enginyeria de la universitat EUSS han creat un monoplaça des de zero per competir en la cursa internacional Formula Student, juntament amb 80 equips universitaris d’arreu del món, dels quals una vintena són espanyols. Els estudiants han treballat durant un any per fer realitat un vehicle que pot circular a 160 km/h i que està format per 5.000 peces dissenyades i escollides especialment. Per finançar-lo, han hagut d’aconseguir 45.000 euros a través d’una cinquantena de patrocinadors.

Competir amb els millors estudiants d’enginyeria d’Europa

Tot i ser el seu primer any, l’equip EUSS MotorSport va passar les proves tècniques i va competir en la Formula Student, que es va celebrar a l’agost al Circuit de Barcelona-Catalunya. Encara que van quedar lluny del podi, se senten orgullosos de la feina feta: “Poder posar en pràctica tot el que hem après a les aules i fer un pas més enllà per descobrir tu mateix el món real ha estat molt enriquidor“, explica Roger Amat, graduat en Enginyeria en Organització Industrial.

La Formula Student és un esdeveniment a escala mundial en què les principals marques d’automòbil van a buscar talent jove. Aquesta competició és molt més que una cursa, ja que també valora el disseny del monoplaça i el pla de negoci del projecte. Hi participen universitats d’arreu del món, entre les quals destaquen les alemanyes, que fa molts anys que hi competeixen i perfeccionen els seus monoplaça.