Els veïns del carrer de la Malva, al barri de les Planes, fa anys que demanen millores al seu carrer, que està sense asfaltar i ple de sots.  Tampoc no hi arriba la línia telefònica. Asseguren que fa més de 10 anys que no se’n fa manteniment.

De fet, van ser dos veïns els qui van asfaltar ells mateixos l’últim tram del carrer per poder accedir als seus domicilis. Diuen, però, que la riera que hi passa al costat està malmeten la via. “Quan plou fort, l’aigua pica amb tanta força” que “està gratant per sota i està fent un forat”, explica Oscar Rodríguez, veí del carrer. Tem que el camí caigui perquè “ja hi ha un forat de gairebé dos metres i mig”. Per aquesta raó, demanen que es canalitzi l’aigua de la pluja i es cobreixi la riera en aquesta via que fa de frontera entre Barcelona i Sant Cugat.

17 anys sense línia telefònica

Més enllà de l’asfalt del carrer, els veïns també tenen problemes amb la línia telefònica. Diuen que no els arriba. De moment, han d’utilitzar un router molt senzill, que no els permet descarregar grans arxius ni veure pel·lícules en línia. Tampoc no tenen línia de telèfon fix, i només poden utilitzar els mòbils. “Quan jo ho explico als meus amics no es creuen que no hi hagi Internet al segle XXI aquí a les Planes”, es lamenta Rodríguez . I la situació s’agreuja amb la comparació. Escassos metres més enllà -ja al municipi de Sant Cugat- “hi ha un veí que té 600 megues”  diu indignat.