El equips que participen en la Lliga Hockey Plus s’entrenen cada setmana, com ho farien els jugadors de qualsevol altra lliga de la Federació Catalana d’Hoquei. “El tresor del projecte és que juguen entre iguals en l’entorn normalitzat; no defensen la samarreta de la seva entitat, sinó la d’un club. Això té un plus inclusiu brutal”, comenta Jordi Lobo, un dels promotors de la iniciativa. De fet, l’Hoquei Plus ja és una categoria més de la federació.

La Lliga Hockey Plus compleix dos anys

Aquest és el segon any que existeix la Lliga Hockey Plus, una competició que es va començar a gestar ara fa 10 anys, quan les escoles d’educació especial Moragas i Paideia van decidir organitzar un torneig d’hoquei. La iniciativa va anar prenent força i fins i tot va rebre el Premi Nacional de l’Esport. També ha rebut el suport del BBVA, que ara és el patrocinador de la competició, i del districte de les Corts, que l’ha inclòs com un dels projectes de l’Espai d’Inclusió de les Corts. Precisament per aquest suport del districte, la Reial Federació Espanyola d’Hoquei ha entregat una menció commemorativa al districte.

L’equip del Barça va guanyar la primera edició de la Lliga i la Copa del Rei i de la Reina. Els blaugrana també van capdavanters en la competició d’enguany. “Jo crec que guanyarem, però costarà una miqueta”, comenta Eric Corzo, un dels jugadors.