obres art falsificades

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un home que es dedicava a falsificar obres d’art i del qual hi havia una ordre de crida i cerca amb ingrés a presó emesa per l’Audiència Nacional l’any 2016 per extradir-lo als Estats Units. Acusen el fugitiu de vendre de forma massiva quadres de reconeguts artistes internacionals en aquest país. Al detingut ja l’han posat a disposició judicial i ja s’han iniciat els tràmits per extradir-lo.

Dos anys darrere del sospitós

Els investigadors feia dos anys que treballaven per intentar capturar el sospitós que adoptava mesures de seguretat i de protecció extremes per evitar la seva detenció. Finalment els agents van localitzar l’home, de 72 anys, quan sortia de casa seva a Barcelona. Des dels Estats Units reclamen l’extradició de l’home al qual se li atribueix l’autoria de diversos delictes contra la propietat intel·lectual, després de comercialitzar innumerables obres d’art falsificades. A banda de l’ordre de crida i cerca emesa, també s’hi va afegir la investigació d’un jutge de Barcelona el 2017 que requeria la seva localització i detenció com a presumpte autor de delictes contra la propietat intel·lectual i industrial.

El falsificador ja va ser detingut l’any 2000

L’històric falsificador va ser detingut el desembre del 2000 en el marc de l’operació Artista, que va liderar la Prefectura Superior de Policia de Catalunya. En total es van detenir 11 persones i va ser considerat el màxim responsable de la banda internacional de falsificadors que havien comercialitzat els quadres per diferents països europeus. Llavors es van intervenir fins a 3.000 obres falses valorades en 1.250 milions de pessetes.