El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha aprovat que a partir de l’any que ve a Barcelona hi hagi un altre jutjat de delictes lleus per pal·liar el col·lapse que estan causant els furts. Actualment només n’hi ha un i, segons va explicar la degana, Mercè Caso, està saturat perquè assenyala les vistes ràpides en vuit mesos i hi ha risc que els furts prescriguin. Per això, la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) va demanar al CPGJ reforçar-lo.

El nou jutjat de delictes lleus està previst que estigui en marxa durant un any, tot i que no es descarta prorrogar-lo, i començarà a funcionar l’1 de gener de l’any que ve. Abans, però, el 17 de desembre el TSJC i el Departament de Justícia es reuniran per estudiar els recursos que cal destinar-hi.  Fonts del Departament de Justícia veuen viable el projecte, tot i que recorden que ara mateix en l’únic jutjat que hi ha de delictes lleus ja hi treballen el doble de funcionaris.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”2019, any de canvis en la normativa a Barcelona: Tot el que entra en vigor” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/barcelona-2019-normativa-canvis/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]