Atipar-se de valent. Aquesta és la principal premissa del Dijous Gras, que dona així el tret de sortida al Carnestoltes 2020. Com no pot ser de cap altra manera, són els mercats de la ciutat els que s’han encarregat d’acollir-lo i avivar el foc de la festa. Han organitzat fins a una cinquantena d’activitats per gaudir d’aquests dies tan esbojarrats.

Espectacles en directe, tallers, degustacions o desfilades

són algunes de les propostes que tindran lloc als mercats. La disbauxa i les activitats s’allargaran fins al dia 26 de febrer, que coincideix amb el Dimecres de Cendra, i l’inici de la quaresma. Fins aleshores, la tradició permet menjar qualsevol tipus d’aliments, especialment aquells més calòrics. Per això, la carn de porc i els ous són els grans clàssics de la setmana. El Carnestoltes és festa de disfresses, de llums, de colors i, sobretot, de menjar sense remordiments.

El Gran Tiberi, el preludi de la festa

Un gran banquet de truites, botifarra d’ou i llardons

esperava tots els comensals que s’han apropat fins al Mercat del Poblenou, que han pogut tastar aquests aliments de franc. Batejada com el Gran Tiberi, la festa d’aquest Dijous Gras (o Llarder) ha tingut també com a protagonista el Baró de la Boira, l’ambaixador de l’excel·lentíssim rei Carnestoltes, que ha dut alegria i disbauxa tant a l’interior com a l’exterior del mercat, acompanyat d’una cercavila.