Damunt d’un camió i amb música en directe. Així han arribat esbojarrats els reis de l’Arribo de Carnestoltes a la plaça del Rei. Batejats com a Ses Majestats el rei Tòtil Tocatdelala i la reina Belluga, els dos protagonistes de la tarda han donat per començat l’espectacle d’inici del Carnestoltes, ‘Color Carnaval’, que recrea els colors de la vida. Els dos monarques han recorregut la plaça de cap a peus per cercar els ambaixadors de la carrossa de l’Arribo d’enguany. Aquest 2020 en són set, i coincideixen amb els set pecats capitals, amb una lleugera modificació, però: van vestits d’animals.

Seguidament s’ha donat per començada la comitiva, que ha enfilat cap a la Rambla. S’ha fet una parada davant del Mercat de la Boqueria, que aquest any fa 180 anys i per celebrar-ho s’ha fet un brindis a la salut de tots els paradistes. Finalment, la festa ha culminat amb la tradicional Taronjada i un castell de focs davant del Palau de la Virreina, o com és més conegut aquests dies, la casa del rei i la reina dels Poca-soltes.

La festa dels excessos

Que els ambaixadors siguin els set pecats capitals no és gratuït, i que vinguin del món de la xauxa, encara menys. Aquest és un crit als vicis i excessos que envolten el Carnaval. Un és, per exemple, menjar sense mesura. És un reclam, doncs, a passar-s’ho bé, a gaudir de la disbauxa i a menjar sense por de les conseqüències. Ja ens ho diu el rei Tòtil Tocatdelala: “Menjar, menjar i ballar, ballar, que és Carnaval”.