L’antiga Escola Sant Vicenç de Paül estrena una etapa nova com a Institut Escola Sants. La reconversió d’aquest centre, tancat de fa uns mesos, permetrà guanyar un equipament educatiu a Hostafrancs, així com ampliar les places públiques d’infantil i secundària.

El Consorci d’Educació ha signat un contracte de lloguer de nou anys amb l’orde religiós de les Filles de la Caritat, propietàries de l’immoble.

Aquest equipament començarà a funcionar el proper curs 2018-2019 amb dues línies de P3 (50 alumnes) i dues de primer d’ESO.

Transformació progressiva de l’Institut Joan Coromines i l’Escola Miquel Bleach

El nou institut escola serà fruit de la transformació de l’Escola Miquel Bleach i l’Institut Joan Coromines, tots dos a Hostafrancs. El curs que ve no s’obrirà matriculà a P3 a Miquel Bleach ni a primer d’ESO a l’institut, uns equipaments que aniran perdent alumnes a mesura que els cursos avancin.

L’institut escola anirà acollint progressivament alumnes d’infantil i secundària fins que el curs 2022-2023 tot l’institut escola es traslladarà a l’actual Institut Joan Coromines. Llavors es decidirà el futur de les actuals instal·lacions de l’institut escola, que podria convertir-se en un centre d’estudis postobligatoris.

escola Sant Vicenç Paül

Primera reconversió d’un centre concertat a públic en dècades

Aquesta escola va tancar portes el curs passat pel descens de l’alumnat, i temporalment es va convertir en un centre d’acollida de menors estrangers no acompanyats.

Aquesta és la primera escola concertada de la ciutat que s’integra a la xarxa pública en les últimes dècades. L’opció ja l’havia posada sobre la taula l’Ajuntament i també la conselleria d’Educació vist l’augment de la demanda d’escoles públiques i la falta de solars a la ciutat on construir centres educatius.

La FaPaCtambé ha demanat en nombroses ocasions reconvertir els centres concertats amb menys demanda en escoles públiques.