Les famílies dels voltants del CIS Cotxeres reclamen solucions a la manca de pediatres de l’equipament. En els darrers mesos el centre ha perdut dos especialistes i això ha restringit l’atenció pediàtrica a un sol professional, que a hores d’ara només es pot fer càrrec de visites concertades, sobretot relacionades amb controls i vacunacions. Els infants malalts són atesos per metges de família o són derivats a altres equipaments. Responsables del CIS Cotxeres s’han reunit amb les famílies i el SAP Muntanya per explicar que aquesta situació anòmala es corregirà a partir del febrer amb la contractació d’un altre pediatre.

Un únic pediatre al CIS Cotxeres

El primer pediatre a deixar el centre ho va fer el setembre passat. El segon, fa uns dies. I el professional que hi ha quedat no dona l’abast, segons denuncien les famílies i la plataforma SAP Muntanya. “Fa temps que diem que Pediatria estava saturada. Els pediatres que han marxat ho han fet per estrès”, assegura Trini Cuesta, del SAP Muntanya. Les famílies asseguren que a hores d’ara no tenen cap pediatre assignat, i que no es donen visites espontànies. En cas de malaltia, la cita pot trigar una setmana. “Ens trobem que portem els nens al metge per malalties comunes, refredats i coses per l’estil, i mai no et trobes que hi ha un pediatre, la resposta del CAP és que has d’agafar el nen i anar a un hospital general”, assegura una de les mares, Núria Diez.

Les famílies demanen una solució

La preocupació de les famílies ha improvisat una reunió de mares i pares, juntament amb la plataforma SAP Muntanya i l’AV Torre Llobeta amb responsables del CIS Cotxeres per demanar explicacions i, sobretot, solucions. “Demanem la presència d’un parell de pediatres immediatament, o una solució de derivació però garantida —afirma Joan Gil, de la Vocalia de Salut de l’AV Torre Llobeta. No hi ha marges de negociació aquí, hi ha unes criatures i les famílies estan angoixades, és que no hi ha res més”.

Al febrer es normalitzarà el servei

Els representants del CIS Cotxeres, gestionat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya, reconeixen que es troben davant una situació anòmala. Demanen temps per solucionar el problema, ja que estan tramitant la contractació d’un pediatre. “Ens hem trobat amb aquesta situació, que potser no hauria estat tan greu en una altra època de l’any, i hem aplicat mesures per aturar el xoc —explica Judit Roca. Hem reforçat l’atenció amb els metges de família perquè tots els infants siguin atesos. I en cas necessari, els pacients són derivats a altres centres”. Asseguren que a partir del febrer la situació tornarà a la normalitat. “Des del desembre estem treballant per cobrir un dels pediatres que van marxar. Estem tramitant la contractació d’una nova pediatra i la idea és poder buscar-ne un altre”, assegura Roca. Tot i això, s’han obert a reunir-se amb les famílies i les entitats setmanalment per fer un seguiment del problema.