Les primeres valoracions són positives. Les famílies que han matriculat els fills als horaris reduïts de l’Escola Bressol Aurora agraeixen la possibilitat de deixar-los només unes hores i no tota la jornada completa, una opció que redueix a la meitat el cost de la quota (subjecte també a tarifació social, en funció dels ingressos de cada família) i alhora els obre un ventall de possibilitats laborals o d’integració que d’una altra manera no tindrien. “Amb l’horari reduït moltes mares i pares s’hi llancen. Els poden portar unes hores i aprofitar per fer feines a horari parcial a la tarda o cursos de català, i això és molt positiu per a la seva integració”, explica la directora de l’escola, Elisa Palau.

La majoria són famílies nouvingudes a la ciutat de països com Bangladesh, el Marroc, les Filipines o la Xina. L’escola bressol de mitja jornada (els horaris reduïts són de 9 a 13 h o de 15 a 19 h) els permet passar més temps amb els fills en els primers anys de vida i a la vegada socialitzar-los amb altres nens. L’horari no inclou el dinar, però sí un esmorzar o un berenar reforçat, que inclou un producte làctic, hidrats de carboni i una peça fruita.

L’escola també ofereix un espai perquè les famílies puguin interactuar i compartir aprenentatges sobre la criança dels fills, una acció que reforça la vocació comunitària i de servei al barri de l’escola i ajuda a detectar possibles problemàtiques, en coordinació amb els Serveis Socials.