Façana dels instituts Ausiàs March i Joan Boscà

L’Institut Ausiàs March i l’Institut Joan Boscà, de titularitat pública, funcionaran com un de sol a partir del curs 2019-2020. Així ho han anunciat les direccions de tots dos centres en un comunicat conjunt que han fet arribar a les famílies que actualment hi tenen alumnes matriculats. En el document, la directora de l’Ausiàs March, Núria Vallduriola, i el director del Joan Boscà, Ignacio García, qualifiquen el nou projecte unitari de “força il·lusionant” i el veuen com “una oportunitat única de construir un centre educatiu que serà referent d’innovació” en ensenyament secundari obligatori i postobligatori.

Actualment els dos instituts estan situats un al costat de l’altre a l’avinguda d’Esplugues, números 38 i 40 —a davant de la ronda de Dalt, al barri de Pedralbes. Els dos directors es comprometen a “dipositar en el nou centre el millor de la nostra llarga experiència” per garantir “l’èxit escolar de l’alumnat i de les seves expectatives personals. També insten les famílies a “properes reunions” per explicar el contingut del projecte i s’ofereixen a resoldre qualsevol qüestió o neguit que sorgeixi arran de la decisió.

El director de l’Institut Joan Boscà, Ignacio García, ha explicat a betevé que la fusió és “una notícia positiva” i assegura que “l’objectiu no és unir per retallar sinó per créixer”. García ha dit que encara s’està determinant com es fixarà la direcció del nou centre i si això afectarà les plantilles que treballen actualment als dos instituts. El director del Joan Boscà ha confirmat que passat un període de transició, que pot ser d’un o dos anys, “el nou centre conjunt tindrà sis línies d’ESO i sis de batxillerat, a més de les de formació professional”.

Des del Consorci d’Educació han explicat a betevé que estan treballant en la fusió dels dos instituts però que falta l’aprovació per part del consell de direcció de l’organisme que, previsiblement, es farà dijous vinent.